Мессаге Ицон
E-mail adresa
jzudzmojkovac@t-com.me
Пхоне Ицон
Telefon
+382 (0)50 472 246
IMG 20200228 115729

Центар за плућне болести и ТБЦ

  Доктор специјалиста пнеумафтизиолог пружа услуге пацијентима који долазе са упутом у Центар за плућне болести и ТБЦ као и активности које произилазе из Владине стратегије борбе против ТБЦ. Рад подразумијева пријем болесника, анамнеза, статус, упућивање на РТГ обраду ПА, профил, томографију и дијаскопију са писаним описом без помоћи радиолога. Пријављивање болесника ХЕС-у, Специјалној болници Брезовик и одјава након завршеног лијечења. Упућивање на болничко лијечење.  Преглед болесника, спирометријска обрада, бронходилаторни тестови, лијечење и праћење одговора на терапију. Упућивање пацијента на хемиотерапију, и праћење евентуалних побољшања.

ИМГ 20200228 115729

др. Иконија Минић спец. пнеумофтизиолог

  У тиму у Центру за плућне болести ради и медицински техничар чији је посао да пружа здравствену његу пацијентима који добијају услуге у Центру за плућне болести и ТБЦ као и повезаних активности као подршка медицинској њези коју пружа пнеумофтизиолог.Обавља пријем пацијената И њихово надгледање док чекају да их прими изабрани доктор или здравствени радник, једнократно давање ињекција и инфузија по налогу пнеумафтизиолога, утврђивање виталних знакова као што су мјерење крвног притиска, температуре и антролошка мјерења, припрема и обавља одређене медицинско техничке радње сходно стручној оспособљености, дају савјете о вјежбању и лијековима, савјетују пацијенте о здравом животу и превенцији болести у домену програма обуке медицинских сестара или под инструкцијама изабраног доктора, професионално се усавршавају, воде прописане евиденције, ефикасно проналазе податке, чувају опрему, залихе љекова, канцеларисјки материјал, одговарају на захтјеве пацијената телефонским путем, припремају извјештаје за Дом здравља, Фонд за здравствено осигурање по инструкцијама доктора, обављају друге послове у складу са стручном спремом по налогу изабраног доктора.

  У Центру за плућне болести услуге пружају др Иконија Минић, специјалиста пнеумофтизиолог и медицински техничар Веско Перовић.

 

        вибер имаге 2020 02 29 05фд 01 07

         мед.техничар Перовић Веско

Оставите одговор