Мессаге Ицон
E-mail adresa
jzudzmojkovac@t-com.me
Пхоне Ицон
Telefon
+382 (0)50 472 246
Akcija na trgu 12.Maj 2018

Дан сестринства – 12. Мај

Медицинске сестре Дома здравља Мојковац обиљежиле су 12. Мај – Међународни дан сестринства радом на штанду на главном мојковачком градском тргу, на којем су грађанима презентовале нови сет здравствених услуга које од скора пружа њихова установа и савјетовале грађане о здравим стиловима живота.

Акцијом на главном градском тргу која је трајала од 11 до 14 часова, медицинске сестре Дома здравља Мојковац су топлим ријечима и савјетима утицале на своје суграђане у циљу подизања свијести о важности очувања здравља и значају превентивних прегледа. Оне су са много пажње заинтересованим грађанима мјериле су притисак и шећер у крви, информишући их о новим превентивним услугама које нуди Дом здравља, као што су скриниг рака колоректума који се у тој установи може урадити од прошле године и скриниг грлића материце који се може урадити од ове године. Током акције је родитељима дјеце предочена неопходност благовремене имунизације као најбољег вида превенције оболијевања од заразних болести.

Акција на тргу 12.Мај 2018

„Циљ ове наше акције је да грађани схвате важност превентивних прегледа. Такође, медицинске сестре морају бити доступне грађанима, јер наш посао не престаје завршетком радног времена, а наше радно мјесто није само ординација, већ и у стан пацијента и градски тргови и улице“ казала је Соња Булатовић, главна медицинска сестра, која у пружању здравствених услуга има вишедеценијско искуство, и додала, да је у акцији тог дана учествовало преко 250 грађана, од којих је један број са повишеним вриједностима крвног притиска и гликемије упућен изабраним докторима на даље прегледе.

Акција медицинских сестара наишла да одобравање грађана који се нијесу устручавали да јавно искажу своју велику захвалност медицинским сестрама за њихов труд и несебичан рад.

Иначе медицинске сестре и техничари цијелог свијета 12. Мај обиљежавају као свој дан у знак сјећања на датум рођења Флоренс Најтингел, зачетнице модерног сестринства.

 

Оставите одговор