Мессаге Ицон
E-mail adresa
jzudzmojkovac@t-com.me
Пхоне Ицон
Telefon
+382 (0)50 472 246
ultrazvuk

Вриједна донација за Дом здравља „Бошко Дедејић“ Мојковац

    Фонд за здравствено осигурање Црне Горе у фебруару 2020.године додијелио је Дому здравља Мојковац савремени ултразвучни апарат Пхилипс Аффинити 30 Ултрасоунд Сyстем (С/Н УСД19Е0542) са абдоминалним и гинеколошким сондама  чија је вриједност 30.811,57€.

     “Препозната је  неопходност набавке ултразвучног апарата за потребе Дома здравља. Највише ће користити гинеколошкој И рентген служби , као и осталим пацијентима наше општине којих има 8225 тренутно регистованих. По повратку нашег љекара спец.радиолога др Бојана Медојевића са специјализације, грађани су у могућности да прегледе обаве у Дому здравља чиме су знатно растерећене установе секундарне здравствене заштите у које су пацијенти раније упућивани. Са набавком савремене опреме квалитет услуга Дома здравља Мојковац се знатно побољшава на обострано задовољство пацијената И запослених” –казала је директорица др Иконија Минић.

      Фонд за здравствено осигурање потписао је 28.јануара уговор о испоруци апарата произвођача Пхилипс (САД) за потребе јавних здравствених установа у Црној Гори, а уговор је склопљен са фирмом “Фарма Лаб” из Подгорице. Укупна вриједност набавке је 541.493,00€.

 

ултразвук

Оставите одговор